24.05.2020 г., 23:07 ч.

За Кирил и Методий 

  Поезия » Друга
1275 0 0


Празнувайте братя и сестри,
празнувайте днес.
Празнувайте Вие българи,
отдавайте чест.

На този ден велик,
на този празник свят.
Да празнува всеки ученик,
всеки славен град.

За наш'та азбука славянска,
създадена от Методий и Кирил.
За наш'та държава балканска
поднесете поклон мил.

Ще преславим ваще имена,
прескъпи наши братя.
Ще ви пазим в своите сърца,
прескъпи наши братя .

Празнувайте братя и сестри,
празнувайте днес.
Празнувайте Вие българи,
отдавайте чест.

© Белослава Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??