21 may 2008, 8:30

За класната 

  Poesía
1334 0 2
 

Обичахме Ви ние, обичахте и Вие нас,

но за последното занятие настъпи час.

Последното хоро ще изиграем в малкия салон,

за последно ще говорим на ученическо-учителски жаргон.

За последен път гнева ти ще търпим,

на 600 метра с потта си ще платим,

последна осморка ще играем

и за оценки вече ще нехаем.

За последно със скок от място ще ни мъчиш

и с наслада двойки ще ни връчиш.

За последен път коремни преси ще броим - пет вместо една,

а ти за последно ще се правиш, че не забелязваш това.

Последно за екипи ще следиш,

последно на всеки неподготвен ще крещиш.

Отсъстващите ще запишеш за последно,

а присъстващите ще изгледаш гневно.

За последно ще ни се смееш иронично,

нещо за теб типично,

но пък и за последно ще ни се радваш,

за последно „симпатяги мои" ще ни казваш.

В сърцата си сме запазили място за теб,

от там излезе този малък куплет.

Двете сълзички е време да изтриеш,

не се срамувай, недей да ги криеш.

© Снежана Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??