10 jul 2008, 22:33

За листа и... 

  Poesía
619 0 0

Листа празни и ужасни,
листа тъй тайни и кошмарни;
листа - листата на живота наш,
листа - най-големият ни враг!
Един враг с лица много,
един враг, плашещ ни, ей,Богу;
един враг във времето закован,
един враг, запечатан в душата нам.
А душата - тя мъчна и немощна,
бори се срещу съдбата безпомощна,
душата - пленница е тя,
пленница на съдбата ни зла.
Да - на съдбата, която обичаме,
когато в изгода е нашето "Аз"-
... съдбата, която яростно отричаме,
когато изгодата напуска ни завчас.
... Ех, да можех аз сега
съдбата си да променя,
ех, да можех на мига
да почувствам искрено мира...

© Севда Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??