24 dic 2017, 0:55

За любовта 2 

  Poesía » De amor
483 2 6

На 20 любовта е много лесна –

не чака, не разпитва, не тъжи.

Не я вълнуват Честно и Нечестно,

признава и най-лошите лъжи.

 

А по-нататък... Става невъзможно

да отделиш скръбта от радостта.

Страдания и ревност... Все по-сложно

и все по-бързо се върти света.

 

Заплитат се внезапно изневери,

съмнения, възторзи – ден след ден...

И все по-трудно можем да намерим

копнежа чист, красив и вдъхновен...

 

Годините отплуват като лодки,

а любовта остава скрита в нас

във жестове, във погледи, в походки

крещи неистово дори без глас.

 

И щом пръстта почука по капака,

в последен миг преди да го коват,

тя, любовта, до нас поляга в мрака

и тръгва с нас към По-Добрия Свят.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??