1 feb 2007, 1:24

За малко да съм В твоя стил 

  Poesía
574 0 3
  
  За малко да съм В твоя стил

Светът ти с моя се родее,
душата, искрено копнее
да те възпее, о, могъщи –
създаваш хляба ни насъщни.
И свят творец си на благата,
пред тебе тръпнат чудесата.

Поклон аз сторвам ти дълбок,
защото в моя свят и ти си бог.
С безгрижието мое запознат,
но туй за мен е просто занаят.
Подаръкът – от ореол, венец
искри във пламъче – живец.

Не искам да съм лумнала звезда,
а само да щурмувам небеса... .
..планетите, Плеядите и дупки черни,
където в миг потъват мислите неверни,
галактики, мъглявини, купове звездни,
не се страхувам от зейналите бездни.

И затова със вяра във душата,
безспир посрещам ти делата.
И радвам се тъй, както аз умея,
улавям се с радиото, че си пея.
Защото твоя добротворен ум
прогонва днес натрапчивия шум.

31.01.2007г.

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много хубав стих Мери.
    (видях го сутринта в
    предишната форма
    Добре че не коментирах.)

    Поздрав и усмивка.
  • Чудесен стих, Мери!!! Поздрави!!!
  • "И затова със вяра във душата,
    безспир посрещам ти делата
    и радвам се тъй, както аз умея,
    улавям се, че с радиото си пея,
    защото твоят добротворен ум
    прогонва днес натрапчивия шум."

    И още нещо - махни отдолу пояснението - с текста си казала, каквото си имала да казваш.
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??