19 jul 2007, 21:49

За момчето с китарата 

  Poesía
1215 0 12
 
     За момчето с китарата

Свири ми, моля те...
Вземи китарата. И я обичай.
Като жената - тази от съня ти,
красиво с нотите си я събличай.

Разкъсай роклята и - пурпурна дантела,
изплетена от мисли похотливи...
прокарай пръстите си по сатена,
като по струни - тихичко да свири.

В ръцете ти да бъде като мида,
черупката си от седеф изгубила;
от голотата си съвсем несрамежлива,
най-сладката мелодия събудила.

Люби я с песента си съкровена -
душата и остана чисто гола
пред музата ти - неопорочена
от чужди погледи - сега е само твоя...

Гали я, искай я, попивай аромата и,
но нищичко недей да и отнемаш,
вплети във музиката сетивата и
и нито миг не спирай да я гледаш.

Вземи китарата. И я обичай.
Отвъд мелодията всичко е заблуда.
Свири за мен, докато дойде утрото,
дори жената от съня ти да е друга...

© Елена Леонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??