Изгубеният ангел в теб се свива
почти забравен и почти прекършен.
Очакваното в своя миг несвършен
проблясва още със духовност жива.
Илюзия безсмислено пенлива
в реалността бълбука с образ тъжен.
Светът на красотата не е длъжен
да се натрапва, а да се открива.
Да бъдеш себе си нима е трудно?
В душата си дълбоко погледни
и същността си истинска познай.
Мечтаното е чудото пробудно
сред хаоса на дяволските дни.
За нови начала живот си дай.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados