7 jun 2019, 22:24

За Пчелите и Хората 

  Poesía » Filosófica, Civil
574 0 2

Нектар събираш,
правиш мед,
но не за себе си,
а друг реколтата 
от теб обира!
И дава захар,
за да не умреш,
за да те черпи,
ти да вегетираш!... 
В килийката си - клетка,
няма как - заспиваш
и през нощта сънуваш:
своите цветя, поляни,
красота и свобода!...
Но тровят те, 
кемтрейлс, хормони,
пестициди-химия,
а ти копнееш и събираш!...

 

За "господарите", които Бог прокле, 
във този Свят, от тях "измислен"!

© Ангел Филипов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря!
  • Пчелите са древните творци
    на сладост, която хората лекува!
    Поети са пък братята щурци,
    но колко ли човека ги дочуват?

    Поздравления, Ангел!
Propuestas
: ??:??