24 nov 2017, 15:06

За пенсионната реформа 

  Poesía
234 0 1

Представям си когато остарея
и памперсът е моето бельо,
как ще работя още и ще пея
с четири диоптъра стъкло.

Ще имам и треперещо бастунче
което мойта вяра ще крепи.
От сутринта в работното костюмче,
ще съм машина просто за пари.

Ще ме подпират младите колеги
и памперса ще ми подменят те.
Борба за пенсионните идеи
дори с вода във двете колене.

Вива, управляващи гамени!
Очакват ме прекрасни старини.
Едно сте всички - сини и червени.
За пенсия и в гроба работи!

Роди ми се дори идея:
Вдигнете пенсионната черта.
Не бива даром, никой да живее,
достатъчно е хлебец и вода...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??