20 abr 2017, 17:15

За поезията 

  Poesía » Otra
248 3 7

Здравей, Поезия! Здравей!

Със стъпка ямб или хорей,

със анапест или дактил...

За теб поета е платил

със най-добрите си слова,

родени в негова глава.

И като тачен пианист,

записал ритъма на лист,

в душата ти си му била

и раждаш му се със крила.

Че всяка думичка шепти –

от нея чувството трепти...

Любима си и нощ и ден,

любима си ми и на мен.

А на поета – блян и сън,

и стройна – гледана отвън.

 

Започваш семпло отначало,

като ехо отзвучало,

а под перото на таланта

завършваш винаги с поатна.

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??