20.04.2017 г., 17:15 ч.

За поезията 

  Поезия » Друга
252 3 7

Здравей, Поезия! Здравей!

Със стъпка ямб или хорей,

със анапест или дактил...

За теб поета е платил

със най-добрите си слова,

родени в негова глава.

И като тачен пианист,

записал ритъма на лист,

в душата ти си му била

и раждаш му се със крила.

Че всяка думичка шепти –

от нея чувството трепти...

Любима си и нощ и ден,

любима си ми и на мен.

А на поета – блян и сън,

и стройна – гледана отвън.

 

Започваш семпло отначало,

като ехо отзвучало,

а под перото на таланта

завършваш винаги с поатна.

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??