5 oct 2024, 15:48

За промените ... 

  Poesía » Civil
97 0 0

Може би, знаете, че продават
“Животните на село“, детска игра…
Преди - за животните в селата,
не на игра, грижеха се и деца…
Личи си у нас каква промяна –
с демокрацията, пълзяща едва,
жалко – зле управлявана страна…
Заличават все повече от картата
не малко селца, скрити в буренак,
с училища светли – празни отдавна,
а дори врабчетата пропадат…
Уви, толкова хора заминават,
в какви не страни и Там – по-рано…
И горчи ни май доста прехраната,
внос – и от далечния Китай чак,
в интерес само на прекупвачите…
Конфликти, кризи – къде не в света,
войните, бедността все се разрастват,
Земята – презамърсена от нас,
от алчността на свръх богаташите…
За нов, тъй мирен свят – сили трябват,
сплотеност между нас, останалите…
От промени здрави се нуждаем
и на Божа помощ се надяваме –
за да яде народът своя хляб,
на воля да се лее детският смях…

© Дора Пежгорска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??