13 sept 2008, 12:47

За размера :) 

  Poesía » De humor
723 0 3

Плетката захванаха, заплетоха и изплетоха

               баба Краска и баба Ана

 

Нашите дядовци са наперени, сербез,
не дават и с пръст да ги помръднеш.
Като че намазани са с ланшен петмез,
мълчат, не можеш с нищо ги трогнеш.

Ама нали знаете, наше лошо няма,
не е оплакване - някой да не греши.
До вчера милите бяха само двама,
а днес трети може да се престраши.

То така е, от хубавото никой не бяга,
позапълва се липсата постепенно.
Който ще е следващият, да са стяга,
мерки ще му вземем - непременно.

Взимаме не само мерки и теглилки,
акъла взимаме им с нашите плетки.
Слагаме им в ръцете даже мотовилки
от усмивки плетем елеци и жилетки.

Ми тъй де няма да скършваме хатъра
ама си знаем, размера има значение...
Дори можем да им разрешим кахъра
да видим какво е тяхното увеличение.

Тука го ударихме на матиматика май
пусто любопитство... отвътре напира.
Даже им начисляваме и ДДС накрай,
усеща са напрежение, че в тях напира.

Трябва да сложим тук точката червена,
превантивна мярка зимаме, по отдалеч.
За да не бъде думата ни пак изкривена -
за пенсиите на дядовците наши иде реч.

:) :)

 

28.08.2008г

(цикъл "Порортували си баби млади")

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??