23 may 2023, 19:48

За Светци предците благословили 

  Poesía » Odas y poemas
195 1 2

Както пролетта в земята

нов живот заражда,

така Братята в душата

на учениците знание посаждат.

 

Наука, като слънцето лъчите,

пръснали някога във времената,

на народа ни отворили очите

до далечни бъднини на земята.

 

Затова признателни в зори,

от знанието всички възродени,

голямо шествие върви

от учители, ученици засмени.

 

Тръгнали Братята да почетат,

живот на азбуката посветили,

ниско глави да им сведат,

за Светци предците благословили.

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Таня! Нека да ни е честит празникът на всички! Радвам се, че ти е харесало написаното! Бъди жива и здрава!
  • Чудесно написано!
    Честит празник!
Propuestas
: ??:??