тръгни към безкрая, където
чакат те безброй чудни неща!
поискай да полетиш, само с поглед
да обиколиш света! поискай в ръцете си
онова, което не можеш да имаш!
достигни всеки връх, накарай сърцето
си да почувства сладостта! в пепелта захвърли онова,
което отдавна наранява те! искай и ще имаш!
устоявай целите си, бъди себе си! няма нищо по-хубаво от това
някой ден да се видиш на върха! да почувстваш, че живееш!
да докажеш себе си!
© Станимира Попсавова Todos los derechos reservados