10 jul 2013, 21:33

За теб любов 

  Poesía » De amor
742 0 5

Любов , много често летях на крилете ти,
издигах се, спусках се в нощния мрак,
достигах звездите и носех в нозете ти,
на моята вярност направих ги знак!

Докоснах луната в безлунните замъци,
през облаци сънена грейваше тя
и сякаш във стаята лумваха пламъци,
на теб подарих аз любов светлина.

Във топлите дни си запридах от слънцето
най-нежните нишки от златна роса,
във всяка от тях бе на огъня зрънцето,
което дарявах ти с мойта душа.

Но вече не искам любов луди полети,
а сгушена искам под твоите криле,
с теб да посрещам белите пролети,
с теб да осъмвам сърце до сърце!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??