31 may 2013, 8:00

За тебе, Македонийо 

  Poesía » Odas y poemas
687 0 1

За тебе, Македонийо

 

За тебе жалим, Македонийо!

Жестоки тирани те заграбиха.

България много за теб е страдала.

Най-близък и роден български край!

 

Взеха ни Скопие, Охрид и Солун.

Другите китни градове и села.

Дали живота си млади и стари.

В битки за тебе, моя страна!

 

Много комити бродеха в тебе.

Бранеха твоя поробен народ.

С мисъл едничка свободна да бъдеш.

С България в едно ти да  се слееш!

 

Войниците наши за теб воюваха.

На своя земя, за своя народ.

Вечна да бъде народната слава.

На всички герои, паднали в бой!

 

Взеха те тебе наша, Македонийо!

Останаха ни само твоите песни.

Пеем ги днеска от Дунав до Пирин.

В сърцата ни ще си вечно жива!

 

        Васил Филипов

/предлага се за песен и композитор/

© Биляна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??