9 may 2011, 9:54

За твоя рожден ден,мамо 

  Poesía
2891 0 30

Колко минаха, майко, колко още остават?

Върволица от парещи, морни години,

лъкатушат пред себе си пак в надпревара,

като тягостен стих от закърпени рими.

 

Как не мога да смятам, от числа не разбирам!

Юбилей ли му казват на кръгло число?

Надживя те живота, без да се спира,

а пък тая съдбица се нарича ... тегло.

 

И не стигнаха, майко, колко малко не стигна!,

пред проклетия храм да ме зърнеш поне.

Колко рани остави по мен, като стигма?

Колко рано прекърши се кръста на две?

 

И понесе на части битието нагоре,

като облак от вяра се изсипа дъжда

и изплака безсилен над мене простора,

а дъжда от очите ти нивга не спря.

 

© Николина Милева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??