9 sept 2021, 18:03

За Варна 

  Poesía
1006 0 3

 

"Бензин в кръвта си имам"- казват

най-смелите пилоти.

Във мойте вени пък морето

задава обороти!

Че Варна е градът,във който

родих се и живея,

за други просто нямам нужда

да мисля и копнея.

 

Кралица е на синевата

и на безкрая-всеки път

морето със небе се слива

пред взорът нежен на градът.

И столица е тъй прекрасна

на цялата ни морска шир,

тя строга е,но не опасна,

готова да предложи мир!

 

На златна пясъчна постеля

приема своите чеда,

но и на гостите споделя

с охота всичките блага!

Зелената градина чудна

пък вдъхва жажда за живот,

като целувка на любима,

като гориво на пилот...

 

А улиците и големи

трептят от хорска суета,

като артерии и вени

пренасящи навред кръвта.

И сякаш майка е грижовна,

курорти има и села,

дарява топлата си нежност

като към собствени деца.

 

Такава е прекрасна Варна,

ако се влюбиш е докрай

и клетвата е нерушима

в добро и лошо,в ад и рай!

© Ивайло Симеонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??