"Бензин в кръвта си имам"- казват
най-смелите пилоти.
Във мойте вени пък морето
задава обороти!
Че Варна е градът,във който
родих се и живея,
за други просто нямам нужда
да мисля и копнея.
Кралица е на синевата
и на безкрая-всеки път
морето със небе се слива
пред взорът нежен на градът.
И столица е тъй прекрасна
на цялата ни морска шир,
тя строга е,но не опасна,
готова да предложи мир!
На златна пясъчна постеля
приема своите чеда,
но и на гостите споделя
с охота всичките блага!
Зелената градина чудна
пък вдъхва жажда за живот,
като целувка на любима,
като гориво на пилот...
А улиците и големи
трептят от хорска суета,
като артерии и вени
пренасящи навред кръвта.
И сякаш майка е грижовна,
курорти има и села,
дарява топлата си нежност
като към собствени деца.
Такава е прекрасна Варна,
ако се влюбиш е докрай
и клетвата е нерушима
в добро и лошо,в ад и рай!
© Ивайло Симеонов Все права защищены