27 sept 2006, 13:56

Забравена 

  Poesía
582 0 3

Стои самотна, тихичко ридае,
жадува тя за топла, нежна длан,
копнее тя за майчина милувка,
а никой не поглежда я днес там!
Седи присвита, с поглед тъжен:
нуждае се от мъничко любов.
Две птички в мрака чуруликат -
наблюдаваше ги тя от ъгъла суров!
Заслуша се във песента им,
потъна във блажен екстаз,
припомни мигове на радост -
вълшебен лек за нейната  душа!
Тя спомни си за радостното детство,
как бягаше в полето всеки ден,
как крадяха грозде от лозята
и как с наслада хапваха го после те!
Сега стои забравена във тази стая
със прашни снимки във ръка,
сълза гореща се отронва
и пада тихичко в нощта!

© Катерина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??