29 oct 2008, 14:21

Забрави ме 

  Poesía
778 0 12

ЗАБРАВИ МЕ

Да те забравя ли?

Забравя ли се слънцето през зимата?

Забравят ли пчелите

аромата на акациите?

Забравя ли полето житото,

или  реката своето море?

Дете от майка има ли забравено?

Да те забравя ли?

Омагьосаната пролет търси слънцето.

И го намира.

Пчелата - свойте цветове.

И ги намира.

Полето го събужда житото,

реката тича към морето.

Обезумяла майка търси си детето.

Душа проплаква - ето го!

Да те забравя ли?

Не мога. Мое слънце, мое жито.

Моя неизплакана тревога.

Жажда моя и дете отлитнало.

© Илиана Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??