Oct 29, 2008, 2:21 PM

Забрави ме 

  Poetry
770 0 12

ЗАБРАВИ МЕ

Да те забравя ли?

Забравя ли се слънцето през зимата?

Забравят ли пчелите

аромата на акациите?

Забравя ли полето житото,

или  реката своето море?

Дете от майка има ли забравено?

Да те забравя ли?

Омагьосаната пролет търси слънцето.

И го намира.

Пчелата - свойте цветове.

И ги намира.

Полето го събужда житото,

реката тича към морето.

Обезумяла майка търси си детето.

Душа проплаква - ето го!

Да те забравя ли?

Не мога. Мое слънце, мое жито.

Моя неизплакана тревога.

Жажда моя и дете отлитнало.

© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??