20 may 2008, 23:38

Задгробен монолог 

  Poesía
505 1 0

Какво желаеш ти от мен?
Не ще се върна в твоя плен.
Поне не и този път.
Заобиколен съм от мъртвата си плът.

На теб подадох мънчика искрица,
а ти запали цялата горица.
Опитах да побегна аз,
но умирах бавно в онзи час.

Задушавах се от твоята любов.
Не исках те до мен, любов!
Ти бягаше зад мен, любов.
Уби и твоята, и моята любов.

С това направи ми услуга,
веч не чувствам , че съм аз слуга.
Не идвай повече до моя гроб -
останал само е белият ми дроб.

© Константин Соколов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??