Младостта е заем, не е дар,
трябва да я харчим смело,
всеки ден да харчим, хора, младостта.
Тя пристига девствена, красива,
тръпнеща за теб, човек.
Прегърни я, целуни я,
после страстно я люби.
Тя ще ти се отплати.
Ще се върне пак при теб след време,
да затвори твоите очи
и с усмивка да ти спомни
най-прекрасните ти дни.
© Емил Стоянов Todos los derechos reservados