ЗАКАЧКА
Дойде Новата Година,
пожелахме си късмет,
много радости да има,
дебел сняг и берекет.
Но погледна се Илия,
какво вида, боже мой!
пак оказа се във тия,
пак е същият герой.
Но поне веднъж софрата
бе пищно подредена
и красива бе елхата,
кат булка нагиздена.
Развихри се веселбата-
винцето що не прави
и разтвори се душата
пий с весели другари!
А пък после... е, пък после,
всичко както е било,
може трудност, може пости,
но нали е статукво.
© Анка Келешева Todos los derechos reservados
Напълно съм съгласна с теб.Животът е труден, но е добре човек да може и да се шегува. Шегата е клапан, през който можем да изпуснем от напрежението и да ни стане по- леко. Поне аз така мисля.Благодаря ти за стоделеното.