26 jul 2024, 20:22

Заклинание срещу раздяла... 

  Poesía
111 3 5

Виж рапаните в розови длани,
ще прикътат от залеза миг,
онзи ален, последен светлик,
в който всички мечти са събрани.

 

Виж делфините, мълнии сини,
как се стрелкат над морската шир,
сякаш слънцето няма надир,
лято ще е... ще трае години.

 

Виж сега, ето морската пяна,
как изписа с дъха си солен,
чут от чайките летен рефрен
и в таляни душата ми хвана.

 

Виж и мен, като перличка бяла,
късче обич за зимата скрих
песъчинка от злато и стих...
Заклинание срещу раздяла...

 


 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Дъхава съм, още топла,
с аромат на морски нощи.
И погалиш ли ме, гладка,
а целувката е сочна, сладка...
Разноцветно се усмихвам, ...
  133 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??