29 mar 2010, 0:26

***(закуска за шампиони*) 

  Poesía
2792 1 32

 

 

 

 

Прозорецът, във ръбовете си набрал

ръждата на стотици съмвания,

отръска панти.

Намести си безсънните стъкла,

срита слънцето по прахоляка

и изскърца.

 

Лъчите тромаво се счупиха в первазите

и пръснаха в деня, в студеното,

неподсладени, черни

снопове изб(р)одени съмнения -

храна за хората.

Обикновените.

 

 

 

 

*Кърт Вонегът, 1973 г.

© Дора Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??