22 ago 2008, 8:22

Закъсняла среща 

  Poesía
753 0 5

Защо те срещнах толкоз късно,

когато всяка стъпка е безумие?

Защо те чаках толкоз дълго,

а сега бягам от своето терзание?

Защо те искам толкоз силно,

а не мога да се отдам на безмерното желание

и бягам; бягам, подгонена от собственото си страдание?

Защо боли ме, че мога да те имам

и грабя от сърцето - любовта му взимам?

Тръгвай! Скрий се някъде далеко

от моя поглед тъй обезумял!

Скрий се, преди сърцето

над разума е надделяло;

скрий се, преди греха

безмилостно се развилнял!

Колко жалко -

нашето време отдавна отлетяло!

 

© Усмивка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??