Тя не идва спокойно -
със усмихнати устни.
Тя връхлита поройно -
един взрив от чувства.
Тя е безмълвна, неясна.
Не изчаква, не проси.
Тя е фина - и опасна.
Не задава въпроси.
Тя е бърза. Внезапно
към сърцето ти тича.
Не разбираш, не знаеш
ти - че вече обичаш.
Пърха тя - като птиче.
Ала лесно - не литва.
Нежна е като кокиче -
но докрай те изпитва.
Пивка е като вино....
Но до дъно разтърсва.
Но за нея умираш -
и със нея - възкръсваш.
© Стефан Янев Todos los derechos reservados