18 abr 2008, 16:08

Залез 

  Poesía » Otra
4415 0 7

Подари ми залез,

такъв красив,

залеза на слънцето,

срамежливо скрило се зад някой хълм.

В разгара на живота си искам да видя един истински залез,

един такъв прекрасен,

цветен спомен за отминал ден,

изчезваща любов.

Само залези ми подарявай,

сърцето друго не ще да понесе,

в залеза на моята младост,

в залеза на страстната ни любов,

в залеза на моите чувства,

подари ми залез красота!

Умиращото слънце ме пленява,

то умира като мен по теб, когато си далеч,

оставя своя отпечатък по морската повърхност,

улавят го цветята, преди да заспят,

улавят го очите, блеснали от сълзи...

Подари ми залез, мили,

нека дружно му се насладим,

подари ми всеки залез от последните ни дни...

Ще стоим на плажа, заровили крака в ситния прашец,

ще гледаме омайно потапящата се грамада

и ще чакаме да изплува заранта...

Подари ми залез, мили,

друго сърцето ми не ще да понесе,

само залези в живота виждам,

само те ме топлят,

така напомнят ми за простия живот...

И аз ще се стопя,

ще изгасна като свещ,

но щом залезна,

там, зад хълма ще се извися...

Ще се преродя със следващия изгрев,

само за да се скрия вечерта...

Подари ми залез, мили,

топъл и омаен,

събрал във себе си страстите от делничния ден,

събрал във себе си безкрайни тъжни погледи...

Събрал и теб, и мен.

 

© Различна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви,радвам се че ви харесва
  • Прекрасен залез!Браво,Слънчева!
  • Ех, този залез!
    Ако знаеш колко ми е свиден...
    Благодаря ти за вълнуващия стих и емоцията!!!
    Поздрави!
  • Залезът е златна ракла за любов...
    чудесни емоции носи твоят стих...Браво!
    с обич, Слънчева.
  • Благодаря ви.Ами не е изгрев защото,той е прекрасен също,ново начало,но залеза за мен е неповторим,залеза с които свършва тежкият ден,залезът събрал в себе си всички емоции от преживяното,залезът които много влюбени гледат прегърнати чакащи изгрева...
  • Имай всички влюбени залези!С обич и усмивка от мен!
  • А защо не изгрев?
Propuestas
: ??:??