26 jul 2024, 18:07

Залез 

  Poesía
161 6 13

Закърпеното залезно небе
рисува лято. Птиците прелитат.
Морето приютява ветрове.
Вълните по брега пенливо скитат.

Очакват, че луната през нощта
ще ги приглади в сребърна постеля.
Звездици ще посипе. И така
най-белите мечти ще им споделя.

Разнася бризът пръски тишина
и споменчета в пясъка заравя.
Едно щурче потъва в самота,
а песента му времето стопява.

От слънцето нанизали  гердан
люлеят се минути прегорели.
Протяга юли топлата си длан
и шие залез в розови дантели.

© Деа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??