12 ago 2011, 18:44

Залязло слънце 

  Poesía
937 3 10

Мое слънце от минало лято.

Мое слънце със тъжни очи.

Аз все още те нося в душата.

И ме топлиш. И ме болиш.


Мое слънце, пътеката помня.

И високите нощни треви.

И луната. Луната бездомна.

И горящите юлски звезди.


И една недовършена песен.

И една недовършена реч.

Безпощадното време отнесе

всичко някъде много далеч.


Само хладната есен остана.

Голи клони и пусто небе.

И една незараснала рана.

И едно укротено сърце.


И една оцеляла надежда.

И една закъсняла вина.

Мойта обич в поклон се навежда

пред човешката твоя тъга.

© Гълъбина Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??