Замъкът на вечността
Слънцето свети, слънцето свети
като в приказка за любовта.
Птицата търси, птицата търси
червеите в пръстта.
Само че не, само че не
винаги животът си върви така.
Има поне, има поне
един да тича към пропастта.
Има ли той кураж
един оазис да съзре.
И това не е мираж,
молим се да го прозре.
Спри, върни се ти при нас,
в замъка на вечността,
с теб пристига онзи глас,
връщайки ни към смъртта.
© Васил Найденов Todos los derechos reservados