Догарят свещите, а в стаята е светло.
Пердетата се вдигат като идоли.
Последната ми нощ изпя петелът -
по изгрев залезите са невидими.
Приятелите - траурно прегърбени,
с най-сухите очи ме изсълзяват.
Търговците се въдят покрай църквите,
aлъш-веришът ще нахрани вярата.
От много врагове е пълен дворът,
и като пумпал - цветно - се завърта...
Предадена се чувствам най-достойна.
Христос заради Юда е възкръснал.
© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados