1.02.2008 г., 8:06 ч.

Заради Юда... 

  Поезия
1119 0 24
 

Догарят свещите, а в стаята е светло.

Пердетата се вдигат като идоли.

Последната ми нощ изпя петелът -

по изгрев залезите са невидими.

Приятелите - траурно прегърбени,

с най-сухите очи ме изсълзяват.

Търговците се въдят покрай църквите,

aлъш-веришът ще нахрани вярата.

От много врагове е пълен дворът,

и като пумпал - цветно - се завърта...

Предадена се чувствам най-достойна.

 

Христос заради Юда е възкръснал.

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??