21 feb 2013, 0:24

Зараждането на песента 

  Poesía » Del paisaje
427 0 6

 

Пак зората ти росна ме емна

и във ириси пъстри родена,

една весела песничка земна

във простора й син се въззема.

 

И от птичия хор по дървета

тя се носи над селските ниви.

Спира кратко на слогове цветни

с пеперуди ефирно красиви.

 

От стадата, подета в билата,

тя тревите гальовно прегръща

и на хлопота звънчев в позната

малка песен при мен се завръща.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??