Имах аз съсед един,
казваше се Валентин.
Строен, снажен и напет,
беше истински атлет.
Като тоя господин
няма друг под свода син.
Умен, работлив – това
бе направо мъж-мечта.
С нежен поглед, весел, мил,
всички дами бе пленил.
Те за неговите ласки
се редяха на опашка.
А накрая, то се знае,
омагьоса го оная,
що от всичките жени
бе с най хубави... очи.
Заживяха те щастливи.
Засадиха сини сливи.
Стана той стопанин горд
и зачака вкусен плод.
На четвъртата година
дворът в сливи се зарина
и за да не станат зян,
ги закара на казан.
Там обаче, се научи
сливовица той да смуче
и откри, от любовта,
че по-сладка му е тя.
Булката си май забрави,
в кръчми куп пари остави,
вече на човек не мяза
и жена му го заряза.
Взе дома му, Шевролета,
двора с плодните дръвчета...
Само прякор му остана,
стана Вальо Зарезана.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados