Заричам те да не течеш!
Да бъдеш винаги безводен!
Да нямаш миг покой, копнеж...
Забравен да си и безроден!
Заричам те! Заричам те!
Сълзи да мият твойте брегове!
И сухи, сухи да са те...
За капка дъжд да молиш боговете!
Заричам те! Заричам те, Лѝме!
Покой да нямаш! Сън дори!
И ден и нощ... Лято, зиме!
За нашите деца да те боли!
_____________________________________
*- Лим - е река в Сърбия,Черна гора, Албания и Босна и Херцеговина, десен приток на река Дрина...
На 4 април 2004 г. 12 български ученици се удавиха в реката след екскурзия до Дубровник...
Вечна памет! Спете спокойно малки гълъбчета! Вие сте на хубаво място...
Ние няма да спим! Ние, живите, които не можахме да ви опазим! 😢!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados