9.07.2019 г., 19:48 ч.

Заричам те Лѝме* 

  Поезия » Друга
231 1 7

Заричам те да не течеш!

Да бъдеш винаги безводен!

Да нямаш миг покой, копнеж...

Забравен да си и безроден!

 

Заричам те! Заричам те!

Сълзи да мият твойте брегове!

И сухи, сухи да са те...

За капка дъжд да молиш боговете!

 

Заричам те! Заричам те, Лѝме!

Покой да нямаш! Сън дори!

И ден и нощ... Лято, зиме!

За нашите деца да те боли!

_____________________________________

 

*- Лим -  е река в Сърбия,Черна гора, Албания и Босна и Херцеговина, десен приток на река Дрина...

На 4 април 2004 г. 12 български ученици се удавиха в реката след екскурзия до Дубровник... 

 Вечна памет! Спете спокойно малки гълъбчета! Вие сте на хубаво място... 

Ние няма да спим! Ние, живите, които не можахме да ви опазим! 😢!

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??