Безродници, защо е този вой,
в защита на тълпите срещу границата свята,
та таз земя е отстоявана със бой,
за нея много кръв геройска е пролята!
Сълзите крокодилски са ви стил,
фалшивата ви грижа е позор,
за вас едва ли българския син е мил,
при вас сърце не трепва
от българския кръгозор!
Защо разнасяте зараза,
защо слугувате на робски ред,
защо се кланяте на черната проказа,
защо сте се възправили срещу
свещеното „Напред!”
© Димитър Христов Todos los derechos reservados