Защо светът е различен,
когато навън е мъгла?
Защо капките падат безразлично
и проглушават деня?
Защо листата напускат дървото,
а то не загива от студ?
Защо снегът завива земята,
а вятърът сам тръгва на път?
Защо не намираме думи
да изразим същността?
Защо е това лудо безумие?
Защо? – чу се ехо от празнота…
© Теди Савчева Todos los derechos reservados