2 ene 2015, 16:05

Защо да не е 

  Poesía
387 0 0

Защо да не е   

     '' От действителността се раждат

        най-хубавите приказки"

                                             Х.К.Андерсен

Кой казва, че е приказка безкрай животът?

Ще се научим ли без болка да живеем?

Приемаме горчивата съдба със ропот

и неусетно, ден след ден стареем...


От люлката жадуваме за свободата...

Мечтаем да достигнем житейски висини

и неусетно, мълком, плащаме цената,

и ореол от мъдрост са белите коси...


На всичко устояват старите дървета...

С усмивка, търпеливо, чакат пролетта.

Живеят с песента на малките врабчета,

на изгрев лъчезарен дарили радостта...


Защо да не е приказка без край животът?

Надеждата за щастие до края ни крепи

и е излишен мълчаливият ни ропот

щом живи сме и пазим своите мечти...

© Йорданка Цонева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??