8 dic 2011, 14:55

Защо е хубаво да се събудиш 

  Poesía
1380 0 4

- Но защо човек сънува? - пита Поетът.
- Питай защо се събужда - казва Дара.

           

                 „Лавина” – Блага Димитрова

 

 

И аз не исках много пъти да се будя.

Подреждах си живота във съня.

Това, което счита се в света за чудо,

се сбъдва винаги. Но само щом заспя.

Там никой любовта не ми краде,

във сънищата всичко е красиво.

Потапям се под звуци на Шаде

в безвремието. И не ми е сиво.

Пастелено е.  Цветно. Акварел.

От щастие усмивки взех да плача.

И съвестта ми дяволът е взел –

да устоя на изкушение – не, няма начин.

Но става ден. И лъч събужда тялото.

Светът усмихнато ми отговаря:

„Стани, момче! Огледай се във огледалото –

любов красива чака те. Наяве!”

 

И затова си струва да се будиш - 

сънят ти дава само потна сутрин.

Реалната любов е явно чудо

и тя ти дава смисъла за Утре!

© Мартин Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??