12 may 2013, 10:00  

Защото... 

  Poesía » De amor
1051 2 7

 

 

Защото... е Любов!

 

Каквото и да кажа - ще боли.

Безкрайно ми е дълга тази вечер.

И по-добре изобщо не чети

и стой си пак там - дяволски далече.

Аз, всъщност... за какво ли да ти пиша,

ти мислите ми по-добре прочиташ -

само една сподавена въздишка

е отговор на всичко, дето питаш.

На рамото ми шепне Любовта.

Сърцето ми е като тънка струна.

Така ще е до утре сутринта...

В очите ти когато пак  потъна,

кое ли пулса ми ще укроти?

От себе си къде ли да се скрия?

И ако можеш, бягай, бягай ти!

На мен ми е направена магия!

Опитах да не мисля за това,

от мислите си да не полудея,

но твърде дълга май е вечерта...

До утре, ако някак оцелея,

ще те попитам може би защо,

кога и как сърцето ми открадна

и ако не е обич, то... какво?

За устните ти щом до смърт съм жадна...

Каквото и да кажа – ще боли.

Защото е Любов. И то такава,

която няма да се спре, дори

ако самият Бог я забранява.

 

Павлина Соколова

 

 

© Павлина Соколова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??