22 feb 2022, 11:51  

Защото утрето са те 

  Poesía » Filosófica
236 2 5

Твърдите утре, че ще има
и всеки май е убеден.
Маскиран делник. Болна зима
и зло предчувствие – за тлен.
А щом си жив ще те боли,
секунди, векове... Дали,

 

на светлия ни оптимизъм,
съдбата ще подложи крак?
Надеждата е все наблизо,
и се възражда. Пак и пак.
Дори глупци да сме, дори,
светличе живо в нас гори.

 

Във времената непонятни,
мечти и вяра, детски смях,
въртят Земята - наобратно...
Ще има утре и за тях.
Напук свидливи господа,
ще има утре! По реда,

 

ще си отидете и вие
в очите детски с поглед син
невръстно утрето се крие,
на дъщеричка, или син.
И вярата ми с тях расте,
защото утрето са те.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Ще спим
и днес остана утре...
А утре пак ще изтърпим
да мине и да мръкне...
Така в живота си вървим, ...
  277 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??