22 ene 2008, 11:18

Заслепени 

  Poesía
482 0 4
 

Заслепени

От времето

Се надбягват дори

Тъмните сенки

Целунали

Теб

Под очите ти

 

Бръчици

Знаят

Защо са родени

 

* * *

 

Неделя

Утрото трепери под кривите

Покриви на стария град

Променени са дрехите

Сухи висят и като обесени

Чакат да ги оберат

 

Птиците кълват по пода

Останките от снощи

 

Котките имат породи

А аз

Съм един

Гол

Несъбуден художник

Със топла тераса

И деца бягащи долу

По назъбената улица

Като мравки

И като спомени

 

Маслените бои

Съхнат бавно

В тясната стаичка

Телевизор

Черно-бял

Свещи

Бутилка вино

Приятели

 

Секс

Прекъсна снощи предаването

И токът спря

В един вечерта

 

Голи

Смучем

Последни

Желания

 

Обади ми се преди да се прибереш

За да сложа пак снимката ти на шкафчето

И пепелник с угарки

Да те чака

И оттам нататък да сме както преди

Двамата

 

А по кожата ми още да лази

Онази топла въздишка

От бързото влюбване

 

Намятам одеало

Кучето

(тогава още го нямаше)

Пита къде си

 

„Няма я"

Казвам

И посочвам вратата към банята

Където обичаш да плачеш

 

Кучето задрямва

Нарисувано с масло

Колко портрета още трябват

За да го имам отново

 

* * *

 

Сивите ти коси

Падат на пода

Отрязани рано

Дълго ще помнят

 

21.01.2007

 

© Десислав Илиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Със топла тераса

    И деца бягащи долу

    По назъбената улица

    Като мравки

    И като спомени" Това много ми заприлича на квартирата на варуша. Спомних си... "Ей, Мода" и P.S. копиран на вратата.

  • Декстър, страхотен си!
  • Толкова образи накуп...Голи смучим последни желания...
  • Зашеметяващо!!!
    Много образно, в съзнанието ми изплува едно тъжно куче...
    Поздрави!
Propuestas
: ??:??