27 oct 2022, 7:54

Затуй ли за́пъртък се мъти 

  Poesía » Filosófica
1329 8 14

Ей толковка дори и не разбрах,

а го предъвкаха пет пъти:

изплащали сме нявга сторен грях!...

Затуй ли за́пъртък се мъти?!

 

Броя́т се пилците. Плюс ДДС

наесен скубят им перата.

Един размътва, друг ще отнесе...

... От стрес, кокошката горката,

 

изглежда клекнала е „не-фън-шуй“

и как да излети се пита.

Не вижда щастието. Мисли уж

и тръгва дим между ушите:

 

„ Да дам и губя без да ме боли,

но угризения започват?...

от двете – трето ще е, че нали

носачка съм, но с кожа овча..“

 

А  истината с прост език, на глас

изпраща поздрав до Сенека:

„Да, Бог изкърпва вехтия атлас,

но с гу́берката от човека.“

 

... Кокошката е с вирус „хюмeн бийн“*

и мътенето става златно...

Без мозък ли?! – мъдруват Ян и Ин,

не е, но от главата па́ти!

-----------------------------------------

 

* от „human being“ - човешко същество

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??