19 abr 2009, 14:52

Затворена 

  Poesía » Otra
497 0 2

Затворена съм като птица в клетка,

сънуваща простори и поля.

Песента ù не се чува вече

без волността си птичката бавно умря.

 

Затворена съм като роза в целофан,

в прегръдките му тя почти не диша.

той е толкоз леден и скован,

а тя, откъсната, е все така гореща.

 

Затворена съм като индианец в резерват,

който свято помни времената,

когато е живял с природата в едно

и в жилите му текла Свободата.

 

Затворена съм, знам!

Над мен ще тегне тази орисия

и нямам сили, и ще се предам.

В ограниченията хорски  ще се скрия.

 

© Калина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??