5 abr 2024, 13:32

Заваля 

  Poesía
42 0 0

Заваля пролетен дъжд...

сребрист с надежда упойващ,

в коренищата приплъзна се пръв

и изпълни ги с тонус затрогващ.

 

Потоци душевни, небесни...

се стекоха подобно балсам.

Жадни запиха земните грешници

и опиха тревите без срам.

 

Тъй чакан след сухата зима,

дъждът цяла неделя валя...

Пролетта прокрадна се дивна

и със своя зелен ореол, заблестя.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??